Välkommen Fritz!

Välkommen Fritz!

Här är Fritz, 1 år, korsning mellan Helig Birma och Ragdoll en ett år gammal, kastrerad hankatt. Hans matte och husse var förtvivlade för att de inte kunde ha kvar honom på grund av allergi som accelererat. Tur för mig att vi hittade varandra! Precis vad jag letat efter, ville inte ha en kattunge eftersom katten måste kunna vara själv hemma när vi jobbar. Ville heller inte ta en katt framåt våren och sommaren med anledning av att dörrarna alltid står på vid gavel här hemma då. Känns tryggt att ha honom inomhus tills han vet var han bor. Han börjar bli mer och mer hemtam, mycket social under delar av dagen, han växlar mellan att ligga och vila någonstans till att följa efter mig på nedervåningen. Misstänksamheten mot alla ljud och mot Simba och Zelda börjar mer och mer övergå i skräckblandad förtjusning. Så skönt att han börjar göra sig hemmastadd!

Fritz_2Fortfarande i transportburen precis när vi kommit hem, kikar misstänksamt ut på Simba, han är mer misstänksam mot katten än mot hunden faktiskt.

Fritz_3Fritz_4

Det är jättesvårt att få bra bilder på honom, de gör honom helt enkelt inte rättvisa men här är i alla fall en glimt!IMG_1574.JPGHan gillar att chilla i badrummet och höll mig sällskap när jag tog ett kvällsbad, nästan som en hund…..IMG_1576.JPG

IMG_1575.JPGTjock och lurvig päls och den största katt jag någonsin haft. Pälsen kammas en gång i veckan, klorna klipps var tredje vecka, han har aldrig kloat sönder något i hemmet. Han har med sig transportbur, klösträd, katt-toa, klotång, mat, sand och en kam så det går verkligen ingen nöd på honom, nu ska vi bara lära oss att sköta om honom ordentligt med!

Välkommen Fritz!

Kommentera