Choklad måste vara något av det godaste som finns. Förstår verkligen inte hur man inte kan gilla det! Jag tröttnar i alla fall aldrig….
Som jag nämnde igår lyckades jag få till en riktigt god mousse. Sist jag gjorde mousse skar den sig och jag fick börja om från början. Det har faktiskt aldrig hänt. Därför var jag tvungen att experimentera lite. Här kommer mitt recept!
Creme de la Mousse
Smält en ungefär en halv kaka mörk blockchoklad och knappt 1/3 kaka med vit blockchoklad sakta i vattenbad.
Ta chokladen åt sidan och rör ner två äggulor, en i taget.
Häll därefter i en skvätt kylskåpskall grädde och rör kraftigt, blandningen ska bli slät och blank. Detta gjorde jag för att kyla av chokladblandningen och för att undvika att den skar sig. Häll i två rejäla skvättar med Baileys och rör så att det blandar sig ordentligt. Rör därefter ner vispad grädde i önskad mängd (jag hade ca 2,5 dl ovispad). Vispa inte utan rör/vänd ner grädden. Vispar man för mycket försvinner luften och moussen blir mer fast.
Familjen var helt enig, det var den godaste chokladmoussen vi någonsin ätit……