När dagen varit lång och bra

När dagen varit lång och bra

Har haft en härlig lördag. Som alla lördagar så småstäder jag lite. Även om vi försöker få veckostädningen gjord i veckan för att ha helgen ledig så vill man ju ändå snygga till lite. Jag älskar att gå och plocka, dammsuga och fixa när jag har en dag hemma. Tvätta, vattna blommorna, förbereda lite mat eller baka någonting etc etc. Jag skulle lätt kunna vara hemma jämt. Har aldrig haft problem att sysselsätta mig. Önskar verkligen att jag hade mer tid hemma.

burkar tulpan_ äpplekvist vinglas vitlökIdag har jag faktiskt kört grävmaskin för första gången i mitt liv. Jag tänker fortsätta i morgon. När jag fått kläm på grävmaskinen ska jag lära mig att köra skotare. Röjsågen behärskar jag redan och jag gillar att jobba ute även om det inte är så ofta det sker. Det är så lätt att vi lämnar över maskinkörningen till killarna men faktum är att jag tror att vi tjejer egentligen är minst lika bra på att köra som grabbarna!

Idag har vi grillat korv och det kändes verkligen som vår, hemma hos oss är det vanligt att vi tänder en eld och grillar lite mitt på dagen när vi är ute och ”jobbar”. Det är så himla mysigt och idag var det faktiskt riktig vårkänsla. Jag har till och med plockat fram några väl utvalda växter att förbereda för sommarsäsongen. Brukar övervintra mina älsklingar i stallet och det funkar alldeles utmärkt. Ett dressyrpass på banan hann jag också med, i morgon bär det nämligen iväg på årets första dressyrtävling.

Just nu hänger vi framför tv:n till melodifestivalen. Middag för två och tända ljus, så även i kakelugnen. Efter ett bad lagade vi mat. Ugnsbakade grönsaker och ryggbiff med kryddsmör, nyttigt och gott.

grönsaker_ugn Kakelugnen

Om vi blir sugna på efterrätt i kväll får det faktiskt bli frukt. Mangon är ju så himla god nu. Finns att köpa mogen och den är verkligen helt perfekt. Brukar skala och tärna och äta i skål med gaffel, nyttigt och mycket gott!

fruktNu blir det Breaking Bad här, inte så många avsnitt kvar nu. ……

Hoppas ni får en mysig lördagskväll!

 

 

 

Kommentera