När man har fått sin dom

Idag fick jag så äntligen svar på min magnetröntgen. Hade en telefontid med läkaren som berättade att jag har en kronisk inflammatorisk ryggsjukdom, Ankyloserande Spondylit, samt diskbrock. Första steget i behandlingen är att börja med tabletter dagligen för att motverka stelhet, smärta samt motverka inflammation. Regelbunden träning och återbesök igen om tre månader. Det bästa är att jag får och ska höra av mig när jag får besvär, jag slipper alltså vända mig till vårdcentralen vilket för min del inte har lett till något med den problematik jag har.  Kanske inte så konstigt att man har ont emellanåt. Inflammationerna kommer och går och är inget man kan påverka förutom att dämpa med medicin i vissa fall måste man även ge sprutor samt att man måste träna efter kroppens förmåga regelbundet vilket jag ju redan gör. Dessutom har jag turen att ha massage genom jobbet en gång i månaden, något jag alltid utnyttjar.

NikeFoto via Nike

Får väl helt enkelt trösta mig med att det kunde varit värre, det kan det ju alltid. För min del kommer jag ju inte må sämre eller ha mer ont än innan bara för att jag har fått en diagnos. Men nu vet jag i alla fall vad det är.

Idag fick jag hoppa över lunchträningen med anledning av telefontiden med läkaren, har känt mig trött, frusen och lite nedstämd faktiskt. Ute regnar det vilket gör att det inte heller blev någon ridning…..nåväl, imorgon är det fredag. Ska unna mig att gå hem lite tidigare från jobbet så kanske jag hinner med en ridtur innan det blir mörkt. Umgänget med hästarna och ridning är det bästa mot håglöshet!

 

Kommentera