När det växer och frodas

Äntligen har jag hunnit med att peta ner lite frön i landet, rabarberna växer så det knakar, likaså vinbärsbusken som vi flyttade……

©Marie Nolin Folkesson

©Marie Nolin FolkessonÄven hallonbuskarna fick komma på plats, tre sorter har jag nu, mormorshallon, trädgårdshallon och hösthallon.

©Marie Nolin FolkessonVårt fina bord som D har byggt till oss står ute för att bli grått och fint, det var meningen att vi skulle haft det i köket men det råkade hamna på altanen i stället och där passade det så himla bra. Kanske får det flytta in till hösten, vi får se……©Marie Nolin FolkessonLängtar efter de nya stolarna jag beställt. De gamla ska få flytta ner på bryggan när de är klar. Blir perfekt att ha vid sjön i sommar, man vill ju sitta bekvämt även där  så klart! Nu håller vi tummarna för fint väder till Valborg så det går att vara ute så mycket som möjligt! Här är gräset inte klippt ännu, jag vill inte göra det innan lökarna har blommat över, vi har massor av vårlök, scilla, vintergäck, vitsippor och blåsippor i trädgården och dem vill jag så klart behålla. Varje vår planterar jag även ut pärlhyacinter lite här och där, det är den första vårlöken jag brukar köpa fast som krukväxt, tycker de är helt underbara och får aldrig nog, passar bra både ute och inne.

Väntar på lite häckplantor som jag beställt för att förlänga den befintliga häcken så just nu är det en hel del trädgårdsfix på gång. Denna veckan kommer dock mestadels bestå av dressyrträning på kvällarna eftersom det är tävling till helgen, spännande…..

 

 

Kommentera