KRÄFTOR, KANTARELLER & KVÄLLSBAD

KRÄFTOR, KANTARELLER & KVÄLLSBAD

Fortfarande 20 grader i vattnet i sjön! Helt otroligt. Igår hoppade vi Twisten på banan för att förbereda för dagens tävling. När allt var klart snörade jag på mig löparskorna och tog en sväng i skogen. Fick stanna flera gånger och plocka kantareller, det är ju inte helt fel :) Sprang ner till sjön där maken mötte upp mig, vi rodde ut på en sjön för att plocka upp kräftburarna. Mysigt i kvällssolen. Eftersom jag ändå var tvungen att blöta ner halva mig då flotten höll på att flyta iväg passade jag på att ta ett kvällsbad och det var riktigt skönt faktiskt även om jag är den frusna typen.
Kräftor kokar jag på enklast möjliga vis. Jag kokar alltid upp lagen först, 3 l vatten, knappt 1 dl grovt salt och rejält med dill, minst ett stånd, klipp dillen i lagom långa bitar och lägg i såväl kronor som stjälkar, 1 msk socker. Kräftorna kokar jag i bara vatten och lägger sedan över dem i lagen för att svalna.
Vi hade både middagsrester och kräftor kvar efter gårdagen, en riktigt mysig kväll blev det. Tittade klart på de två sista avsnitten av Bron, så himla bra serie. Nu måste vi leta upp en ny :)
Kommentarer är stängda.