Sjuka på gång….

Sjuka på gång….

Det är inte roligt när man blir sjuk, jag har klarat mig bra hela hösten men nu verkar det som att jag trillat dit :/ illamående, huvudvärk och ont i halsen, bläh.

Till min stora glädje låg Sköna hems nya nummer i brevlådan i morse, alltid något. Har varit ute i solen en sväng i alla fall, idag får jag ridhjälp av Eve, känns gott, igår tömkörde jag Twisten eftersom jag fortfarande inte kan rida, eller rida riktigt, var ute en lång runda i skogen på Tezella i stället som är ett något säkrare kort och det går hyfsat så länge jag sitter försiktigt men det är ju bäst att ta det lugnt nu, minsta lilla stöt gör fortfarande riktigt ont, och visst är det en risk att rida överhuvudtaget, dock är jag så pass rutinerad så jag känner vad jag faktiskt klarar och inte.

Tömkörning är för övrigt riktigt bra om man vill spara på sig själv lite grann. Jag tycker man kommer åt hästen på ett annat sätt och det är ju väldigt jobbigt för hästen så man får vara lite försiktig, jag har använt det på nästan alla mina hästar. Mycket bra för lösgjordhet och samling. Även Eves tävlingsponnyer tömkörde jag flitigt då jag tyckte jag var för tung att sitta på dem för lång stund. Detta var helt suveränt för att finslipa och lösgöra samt för lydigheten. Viktigt dock att ta hjälp av någon som är erfaren då det givetvis är en risk med linorna, man måste dessutom veta hur man ska fästa dem och vilken inverkan de har för att kunna utföra detta på ett positivt och utvecklande sätt, annars kan man göra mer skada än nytta.

Foto Elvan
Foto Elvan
Foto Elvan
Foto Elvan
Foto Elvan

Kommentera