Hoppträning på hemmaplan

Hoppträning på hemmaplan

Igår hoppade jag lite som omväxling till dressyrarbetet. Det har visat sig vara ett oväntat bra grepp för att få bukt med ”tittigheten”. Hon är fortfarande kvickrädd men inget som jag inte kan hantera längre vilket känns oerhört skönt. För ett år sedan kom jag inte ens över en bom på marken utan att först leda henne över bommarna varv på varv, därefter sitta upp och skritta, trava över dem för att till slut kunna hoppa små hinder. Det är så oerhört skönt att mitt hårda arbete börjar ge så bra resultat. Vi hoppar inga stora hinder ännu men det tar sig, började med en liten studs vilket hon aldrig hoppat förr. Tog några gånger innan hon förstod hur hon skulle göra men sedan gick det utmärkt. Därefter en liten serie som vi red an i trav, gick super och kunde till och med höja lite mer på slutet!

Snart dags att ta fram Strömsholmsgrinden som jag faktiskt har byggt alldeles själv :) men det dröjer nog lite till……I vilket fall som helst hade jag en rysligt trevlig kväll i det fina vädret tillsammans med mina två hästar, det kallar jag livskvalitet. Tezzlan och jag tog en skogstur tillsammans med Zelda (hunden), det är det bästa den pensionerade dressyrstjärnan vet, hon har alltid velat vara fälttävlanshäst i stället och det hade passat henne hur bra som helst. Dock gillar hon inte att bli fotad, konstigt eftersom hon är den mest fisförnäma och fåfänga häst jag någonsin haft.

Nåväl, jag tycker om henne precis som hon är! Annat är det med den andra, hon skulle helst vilja vara med dygnet runt ;)

Nu är stallet iallafall färdigtvättat, nytt spån i boxarna och täckena ligger vikta och klara inför nästa säsong……

Uppe vid huset jobbar Mats och David på, det händer lite med altanutbygget varje dag faktiskt…

…..efter att först ha ”mutat” dem med mina lemoncupcakes. Ja, Mats gav sig faktiskt iväg till innebandy för första gången efter sommaren så det är inte bara jag som roar mig :)

Kommentera