Vårens första

Sitter på jobbet efter en extremt snabb lunch och roar mig med att läsa lite bloggar när jag dricker mitt ”på-maten-kaffe”. Idag har vi sommartid och slutar kl. 15. Tyvärr måste jag åka förbi revisorn med vår bokföring innan jag åker hem och så måste jag in en snabb sväng i någon mataffär också. Hittade det här receptet på Sköna Hem och känner att jag måste hem och provbaka! Mina rabarber har vuxit snabbt och är faktiskt färdiga för att skördas. Tycker de är som godast innan de blir för stora. Visst ser den god ut!

rabarberpajFoto via Sköna Hem

Knäckig rabarberpaj med havregryn
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl strösocker
1,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl ljus sirap

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret tillsammans med sirap och grädde. Blanda ihop med de torra ingredienserna. Ansa och skär rabarbern i bitar, Lägg i smord, ugnssäker form och bred på smeten. Grädda mitt i ugnen tills den fått fin färg, minst 40–60 minuter. Servera ljummen med vaniljglass eller vaniljvisp.

 

Kommentera