Smörgåsbakelse med lax och skaldjur

Smörgåsbakelse Lunch

Här kommer receptet på smörgåsbakelserna! Receptet är beräknat till 4 st: Börja med att kantskära 12 skivor ljust formbröd

Fyllning;
3 hackade hårdkokta ägg
1 brk salladskrabba
100 g kallrökt lax i småbitar
0,5 dl lätt creme fraiche
0,5 dl lättmajonäs
1/4 dl gräslök
1/4 dl dill
salt, peppar

Blanda samman alla ingredienserna till fyllningen, fördela den på brödskivorna, det ska var tre lager med bröd.

Garnering;
500 gr stora räkor med skal
100-200 gr kallrökt lax
romkorn
gurka
färsk dill

Rör ihop 0,5 dl lätt creme fraiche med 1 dl lättmajonäs och pensla/bred på och runt om bakelserna. Tänk på att inte blanda för hårt då kan krämen bli för tunn och rinnig.

Garnera med skalade räkor, rullade laxskivor, kaviar, dill och gurka. Jag hade salladsmix på sidorna på mina men det gör man ju så klart som man vill! Låt gärna bakelserna stå svalt några timmar innan servering. Fyllningen kan man ju förbereda dagen innan och ställa i kylen så spar man tid.

Kommentera