”Nystädat”

”Nystädat”

För stunden är det nystädat……så gott det går. Allt material som inte ska användas är utburet och fyllde en hel vagn. För renovering kan jag varmt rekommendera att inhandla en byggdammsugare vilket min kära man gjorde. Den är grym! Våra barn (ungdomar) är också grymma. Det går undan när man hjälps åt. Vi har golv och nytt tak i matplatsen så nästa vecka ska jag börja måla. I badrummet är det tak kvar som ska riktas mm. Till helgen hoppas vi kunna börja med kakel men först ska vi hjälpa äldsta sonen att flytta till eget hus där han ska börja med att renovera kök, spännande!

Glädjer mig för övrigt åt att kunna gå inomhus utan skor för att det är rent!

Det underbara vädret idag gjorde att vi kunde sitta ute och fika och vad passar väl bättre än äppelkaka. Den enklaste och godaste varianten. Jag gillar när det går snabbt!

Äpplekaka

5-6 äpplen

Skala och skär i små bitar

Blanda 2 dl socker, 2dl mjöl och 2 dl havregryn

Lägg äpplebitarna i botten på en smord pajform, strö över blandningen, hyvla över smör eller margarin. Strö över kanel. In i ugnen i ca 200 grader en lagom lång stund sisådär en 20 minuter beroende på ugn. När den är gyllenbrun på ovansidan ta ut och strö över rikligt med råsocker. Servera med vaniljvisp och vaniljglass!

Lämna ett svar