Kantarellrisotto
Grunden till receptet jag använt finns på baksidan av förpackningen med Zetas Arboriris, jag följer aldrig recept slaviskt utan ändrar lite efter vad som finns hemma och vad jag gillar. Tycker inte man ska vara rädd för att laborera med måttangivelser eller byta ut ingredienser till sådant man gillar bättre. Till exempel om man inte gillar parmesan så kan man ju ta en mildare ost, i det här fallet hade jag ingen hemma utan tog helt enkelt västerbottenost i stället.
Kantarellrisotto
Rikligt med kantareller eller annan svamp som du gillar, rensa och stek, lägg åt sidan.
1 gul lök
1 dl olivolja (jag steker oftast i smör….)
4 dl Arboriris
ca 2 dl vitt vin
1- 1,5 l varm grönsaks- eller hönsbuljong
riven parmesan eller västerbottenost
Skala, hacka och bryn löken i smöret. Vänd ner riset, höj värmen något och rör tills allt är blandat, ca 1-3 minuter ska riset ”rostas”. Häll på vinet och låt det ånga bort nästan helt. Tillsätt 1/3 av buljongen som ska vara varm, rör sakta tills riset absorberat all buljong. Sänk värmen och låt koka sakta, rör ofta och späd med buljong. Ska koka 15-20 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner den rivna osten, svampen och en rejäl klick smör samt salt och peppar efter smak, blanda försiktigt.

Foto Marie Elisabeth
Till detta stekte jag ett par skivor entrecote. Perfekt att avjnuta med ett glas rött, höstigt och mustigt.