När man tänker ge sig på en klassiker

I morgon kväll ska vi ha gäster, mor med man kommer på middag. Tänkte ge mig på att göra Creme Brulee vilket jag aldrig tidigare gjort.

creme bruleeFoto via cremebrulee.se

Hittade ett recept på en sida som passande nog heter cremebrulee.se, verkar idiotsäkert faktiskt. Varmrätt blir även det en klassiker, i alla fall i detta hus. Kantarellrisotto med parmesanost och ryggbiff med balsamicosky. Risotton har jag gjort många gånger, vad gäller skyn är den en ny favorit och vi gjorde den för första gången på nyårsafton efter recept här och även köttet blev riktigt bra! Såsen gör du så här;

Balsamicosky
1 msk strösocker
2 dl rött vin eller rött matlagningsvin
3 msk koncentrerad kalvfond
2 dl vatten
3 msk lagrad balsamvinäger
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
2 msk smör 

Smält sockret i en kastrull så att det blir ljusbrunt. Tillsätt rödvinet och koka ihop 3-4 minuter. Rör ner fond och vatten, koka ihop ytterligare 5 minuter. Tillsätt balsamvinäger, red av med majsstärkelse utrört med vatten. Vispa i smöret så att såsen blir blank. Smaksätt med salt och peppar.

Kommentera