När man planerar nyårsmeny

När man planerar nyårsmeny

I år känner jag faktiskt inte för att göra något särskilt på nyår, från början var det tänkt att vi skulle åka till Köpenhamn tillsammans med några vänner men vi alla tyckte att det blev för dyrt. Jag föreslog som budgetalternativ att vi skulle köra temafest hemma hos oss men nu när vi börjar närma oss känner jag helt ärligt att jag inte orkar styra och ställa. Vi har haft mycket gäster under december månad och vi har även varit iväg på många tillställningar. Därför bestämde vi oss för att helt enkelt köra hemmakväll med middag för två. Dessutom känner jag att Frtiz the Cat inte är tillräckligt hemmavan för att delta på värsta nyårspartyt. Min fasa är att dörren ska hamna på glänt och att han ska gå ut! Nej, vi kör lugn och skön hemmakväll med välkomponerad middag för två, sällskapsspel och raketer och nyårstal på tv:n. Man har ju dansat runt på en och annan nyårsfest genom åren faktiskt ;)

Hur eller hur, jag har tänkt att laga detta; Svamp- och parmesanöverbakad oxfilé med potatisterrine och balsamicosky. Visst låter det gott!

Nyårsmeny 2014

Foto via ICA

Maken gav mig fria händer….hrmmm…..jag ger honom fria händer att ordna med vinerna efter mina instruktioner då såklart! Tycker dock det är svårt och han hade heller ingen lust att fördjupa sig. Tipsade ju om den här sidan för ett tag sedan. Nu hittade jag även in på Systembolagets sida och där finns ju massor av recept med vintips, helt suveränt! Jag hittade inte exakt vad jag letade efter men kan tänka mig att det stämmer ganska bra. Vår förrätt på nyår brukar faktiskt vara Råraka med citronkräm, räkor och syltad rödlök. Så himla gott så jag tror jag kan gå efter vintipset ovan faktiskt. Möjligen att jag byter ut räkorna mot hummer. Till efterrätt blir det i alla fall något med choklad, har inte riktigt bestämt mig än……

 

Kommentera