Middagstips

Pulled Pork är verkligen en fantastisk uppfinning! Så enkelt att göra och så många sätt man kan äta det på. Billigt och alla gillar det. Mitt recept ser ut så här;

Pulled Pork
Fläskkarré eller fläskkotlett i bit, ca 1 kg
Sätt ugnen på 150 grader
Skölj köttet, klappa in salt, vitpeppar och chiliflake
Lägg i en stekgryta
Klyfta 2 gula lökar samt dela två vitlöksklyftor och lägg runt köttet
Rör ihop 2  dl vatten, 3 dl Sweet Baby Rays barbequesås och 3 msk ox- eller kalvfond och häll över köttet
Sätt in i ugnen med lock på och låt stå i ca 5-6 timmar
Förbered under tiden tillbehören, vi brukar ha grönsaker, crème fraîche, sallad, syltad rödlök och antingen klyftpotatis, hamburger- eller pitabröd.
Ta ut grytan och ta av locket, riv sönder köttet med en gaffel och blanda med löken och vätskan. Servera!

Collage Pulled Pork

Kommentera