Kvällens middag; Fisksoppa med saffran

Kvällens middag som jag suktat efter i flera dagar blev fisksoppa med fänkål, saffran och musslor. Så gott och så enkelt att göra. Receptet är ett Viktväktarrecept som jag modererat lite grann…

Fisksoppa_5 Fisksoppa_8 Fisksoppa_7 Fisksoppa_4 Fisksoppa_2 Fisksoppa_1 Fisksoppa_3

Fisksoppa med saffran (4 personer)
500 g lax alternativt hälften lax och hälften torsk
0,5 purjolök
vitlök
5 morötter
1 fänkål
1 tsk fänkålsfrön
3 msk hummerfond
5 dl vatten
2 dl vitt vin
2,5 dl grädde av valfri sort
1 påse saffran
salt o vitpeppar

Skala o strimla morötterna, skiva fänkålen och hacka purjolöken, fräs tillsammans med vitlök i olja, salta o peppra. Tillsätt fänkålsfrön, hummerfond, vitt vin, saffran och grädde. Låt puttra i 10-15 min. Lägg i fisken som du skurit i lagom stora kuber och låt puttra ytterligare i några minuter. Lägg på ett pkt förkokta, frysta musslor, stäng av värmen och sätt på locket och låt därefter står några minuter så att musslorna blir varma. Servera med bröd och en klick matlagningsyoughurt.

Smaklig spis!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *