Kvällens meny

Kvällens meny

Idag har jag varit hos mormor som ligger på sjukhuset,  jag liftade med Eve o Sebbe in till stan och så hämtade Mats mig och passade på att säga hej till mormor. Därefter gjorde vi ett besök på matmässan, intressant. Klart man får lite inspiration. Som väl var hade jag redan förberett och handlat annars kunde det blivit riktigt dyrt…..lite fick vi dock med oss hem; kallrökt lax, hovmästarsås, ostkaka, biscotti, färska hallon, kalvdans och ett fång gladiolius.

foto Marie Elisabeth
foto Marie Elisabeth
foto Marie Elisabeth

Kvällens meny består av följande;

Tunt knäckebröd med kallrökt lax och hovmästarsås

Rösti (Felix färdiga), nötrullar med två smaker (inköpta i charken på Kvantum) och till detta två tillbehör, champinjoner med lök samt zucchini med vitlök, efterrätt blir chokladmousse med färska hallon. Recept kommer här :)

Zucchini

Strimla zucchini med osthyvel, stek i citronolivolja tillsammans med skivad vitlök. Salta och peppra. Supergott till kött, receptet kommer från Monicas mat.

Champinjoner med lök

Dela färska champinjoner och hacka en liten gul lök, stek i smör, salta och peppra, supergott till kötträtter.

Chokladmousse en enkel variant

Smält 100 g choklad i vattenbad på spisen.

Vispa två äggulor lite lätt tillsammans med 1 msk florsocker medans chokladen svalnar något. Vispa även 2.5 dl grädde lätt. Blanda alltsammans och häll upp i portionsformar eller glas, servera med det du gillar, ex färska bär, en klick grädde eller något annat gott :)

 

Kommentera