Hemgjord pizza med pesto, mozzarella och basilika

Vilken härlig eftermiddag det blev trots regnet, jag hade turen på min sida då det var uppehåll när jag red. Tog en sväng i naturen för att rida fram och rasta hunden och red sedan igenom LA:4-programmet ett par gånger. Känns som att det börja sitta nu vilket är bra eftersom jag ska rida det för första gången nästa helg. Efter att jag gjort stallet och skött om hästarna fixade jag lite i landen, planterade en ny clematis som jag köpte på torget, mörkt vinröda blommor ska det visst bli på den. Spännande! Därefter strödde jag ut lite gödsel och jordförbättring i landen. Hoppas det gör susen!

Kvällens middag blev hembakad pizza. Supergod blev den….

Hemgjord pizza_0005

Använde receptet i Leilas ”One more slice”, det brukar bli bra!Hemgjord pizza_0006

Efter att jag kavlat ut degen bredde jag på pesto och chilisås för att få lite sting på smakerna. Därefter strödde jag på skinka, ruccola, 1 pkt mozzarella per pizza samt halverade körsbärstomater. Slutligen grovt riven parmesanost, 250 grader tills den ser färdig ut, därefter på med färsk basilika.
Hemgjord pizza_0007

Fick högsta betyg faktiskt, dock var vi glupska och hungriga så jag fick ingen bild när den var nygräddad….Nu ska jag njuta av de de fina blommorna jag hittade på torget och ta mig ett glas rött. Trevlig kväll på er!Hemgjord pizza_0003 Hemgjord pizza_0004 Hemgjord pizza_0002

Kommentera