När köket luktar jul

När köket luktar jul

Ikväll har vi julstökat lite, vi har griljerat en liten skinka, gjort en plåt med nöt- och chokladgodis samt gjort ättiksströmming….

Foto Marie Elisabeth via Instagram
Foto Marie Elisabeth via Instagram

…ser verkligen fram mot att äta den. Hoppas den blir god, vi utgick från receptet som vi hittade här. Har aldrig gjort detta innan, när vi har firat jul hos oss har min mormor haft med sig detta. Jag fick behålla karotten hon brukade ha dem i och den har vi nu fyllt, det blir tomt med en jul utan henne…..förra året var vi hos henne på sjukhuset på julafton innan vi åkte hem till min mamma där vi brukar samlas. När barnen var mindre brukade vi dock vara här ibland. Jag hoppas att hon har det bra där hon är nu och att hon vet att vi tänker på henne och saknar henne…….

Sitter just nu och lägger sista handen vid två uppgifter inför morgondagen då jag ska vara på universitetet hela dagen. Har tänkt handla de få julklapparna jag ska köpa efteråt och sedan blir det date med äldsta sonen och maken innan hemfärd. Visst är det härligt med julen om man bara väljer att göra det man vill. Förr om åren höll jag på att städa och stöka ihjäl mig, jag blev alltid sjuk på julafton och var så trött att jag inte orkade umgås. Nej, så vill jag inte ha det. Lagom är ju faktiskt bäst och vad som är lagom för var och en kan man ju bara bestämma själv. Så mitt bästa råd är att inte jämföra sig med andra, inte låta sig påverkas av kommersen och alla hysteriska julprogram på tv utan göra det man gillar och tycker om, städa som man brukar, handla tillsammans och gärna med avbrott för lunch och fika, gå till äventyrsbadet, rid en runda, åk skidor eller skridskor och ha kul. Julen är till för att vi ska ta tillvara på varandra och göra det vi gillar. Ett härligt avbrott i vardagen med extra god mat och umgänge om man vill, men, släpp alla måsten och försök välja själv <3

Kommentarer är stängda.