När kvällens middag består av pasta och ett glas rött

Ikväll blir det en av mina egna absoluta favoriträtter, färsk pasta med bacon- och svampröra. Väldigt enkelt att göra, finns ofta på pastarestauranger men jag gillar absolut inte…..nej riktiga råvaror ska det vara och mycket lök och vitlök…..

Foto Marie Elisabeth
Foto Marie Elisabeth
Foto Marie Elisabeth
Foto Marie Elisabeth
Foto Marie Elisabeth
Foto Marie Elisabeth
Foto Marie Elisabeth
Foto Marie Elisabeth

Pasta med svamp- och baconröra

Skär 3 pkt bacon i strimlor, bryn, tillsätt 1-2 hackade vitlöksklyftor och en till en halv hackad gul lök och låt fräsa med, salt och svartpeppar. Lägg åt sidan. Dela färska champinjoner, gärna kastanjechampinjoner i kvartar, bryn tills de mörknar. Blanda allt och tillsätt creme fraiche efter smak beroende på hur krämigt man vill ha det samt några msk tomatpuré. Strimla några soltorkade tomater och låt puttra med. Servera med färsk kokt pasta och gärna ett glas rött.

Smaklig spis!

Kommentera