Nej, jag köper inga märkes- eller designprylar

Nej, jag köper inga märkes- eller designprylar

Ibland när jag läser andra bloggar vilket jag ofta gör slås jag av att de flesta verkar ha en outsinlig källa med penningar.  Förmodligen guldpenningar!!! Jag har inte det, men jag tycker ändå mycket om att titta på designplagg och designklassiker inom inredning. Dock känner jag inte att jag vill lägga 2 500 kr på en glasvas (läs Svenskt Tenns vas Dagg). Jag nöjer mig med en kopia från H M och är nöjd ändå. Visserligen skulle det kännas bra med möbler som är ursnygga, tåliga, hållbara och innehar ett extremt högt andrahandsvärde. Dock har jag två hästar i stallet i stället och om jag måste välja behåller jag faktiskt dem före design-orginalen……

Collage2Så, kära vänner. På bilden ovan är våra stolar från Reforma, en kopia av Charles Eames Chair. Skulle hellre velat ha originalet då kopian inte håller så hög kvalitet. Ljusstakar av rördelar från Granit, randig vas Rif och fårskinn från IKEA.

collage1Körsbärskvistarna har jag stulit från icke nämnd granne, detta gjorde jag förra helgen direkt från hästryggen, tulpanerna kommer från Kvantum och Ittala-ljuslyktorna från outletförsäljningen i Kosta. Faktum är att jag faktiskt inte bryr mig om var jag inhandlat/stulit grejerna. Ska de finnas i mitt hem och jag ska vila ögonen på dem dagligen så är det viktigt för mig att jag gillar dem. och det gör jag, därför har jag dem oavsett vem som designat :)

Morätter

Kvällens sena middag blev överbliven köttfärslimpa, kall sås gjord på crème fraîche, vitlök och honung samt ugnsbakade morötter med olivolja och vitlöksklyftor. Mycket gott!! Till detta drack vi ett bag-in-box-vin vid namn Mauro. Favoritvinet som passar till allt!

Trevlig fredagskväll önskar jag er!

 

 

Lämna ett svar