Utbildningen går framåt!

Häromdagen skrittade jag en runda på min treåring i skogen, dock med hjälp av maken som fick gå framför. Jag longerade lite lätt på banan först och satt därefter upp, lugnt och stilla utan problem. Dock förstår hon inte riktigt att hon ska gå framåt för skänkeln. Maken fick ställa upp och gå framför och då gick det bra. Vi tog en stilla promenad neråt skogen och hem igen. Det blir drygt att bara promenera henne vid hand även om det är bra miljö- och ledarskapsträning. Idag har vi jobbat över lite bommar på banan, hon var lös och jag sprang bredvid en enklar, liten serie som jag byggde upp, några cavaletti en travbom och så ett litet kryss. Till en början tog hon sig knappt runt men efter några gånger begrep hon hur hon skulle sätta fötterna och det är så häftigt att se när polletten trillar ner. Hon tyckte det var riktigt kul. Det blåste bra och smattrade i banden som jag stängt av ridbanan med men det gick galant!

I morgon blir det skrittrunda i skogen igen. Vi kör på lite nu innan Evelina kommer hem nästa vecka, då ska vi försöka rida ut båda två samtidigt ner mot sjön och hem igen. En runda på ca 15-20 min och det är alldeles lagom för en unghäst. Siktar dock fortfarande på att lämna ner henne till Skåne där jag köpte henne för lite vidareutbildning innan sommaren.

Efter mycket letande har jag äntligen hittat ett träns också som jag hoppas ska passa. Får se när jag hämtat ut det men det ser fint ut på bilden i alla fall!

Svart träns med lack och strass
Foto via Clydes Corner

Kommentera