Tabata, Body-pump och film

Tabata, Body-pump och film

I kväll har jag varit på mitt andra pass Tabata. En träningsform jag verkligen gillar!Tabata går ut på att man kör 20 sekunders arbete, ett antal olika övningar i olika block och 10 sekunders vila mellan varje övning. Tabata ska både öka styrkan och förbränna fett och sägs vara en de effektivaste träningsformerna som finns. Nyupptäckt, kul, omväxlande och jobbigt. Bra kombination av styrka och kondition. I morgon ska jag träna Body-pump på lunchen, om jag hinner förstås. Jobbet går såklart först men det brukar gå att få till det.  Body-pump är styrkträning i grupp där man använder skivstång, bräda och lösa viktplattor. Man kör en muskelgrupp i taget genom att kombinera olika rörelser, effektivt, jobbigt och jättekul!

Saknar just nu mina löprundor i terrängen eftersom jag gillar att träna ute. Även ridning är ju en form av träning, fast det tänker man inte på när man sitter på hästen.  Hela helgen har jag frusit, har faktiskt inte ens ridit och då är det illa….skämt åsido. Känner inte att det går att uträtta så mycket meningsfullt i det här vädret och med det här underlaget. Det får bli lugnt ett par veckor nu, en och annan skrittrunda får det bli och något lättare pass på banan.

Just nu går Guldbagge-galan på TV. Många bra svenska filmer finns det faktiskt! Bra svensk film är ju bara bäst! I helgen som gick tittade jag på Monica Z, helt klart sevärd. Älskar kläderna, frisyrerna, miljöerna, bilarna……hela filmen har dock en svart underton. Men,  jag gillar verkligen livsskildringar. Se den om du tycker detsamma!

Monica_z_2Foto Hemmets Veckotidning

MonicaFoto SvD

Monica_3Foto HD

 

Kommentarer är stängda.