Något av det godaste…..

…måste vara ljummen, griljerad julskinka på hembakat, ljust vörtbröd med kall öl till.  Lagom mycket mat så här mitt i stöket inför dagen med stort D! Julklappar (de få jag köpt) inslagna och lagda under granen…..

Jul9Inslagna med noggrant utvalt silkespapper, omslagspapper, snören och etiketter anpassat för varje person som ska få den. Nördigt möjligen men jag älskar det! Granen är som sagt klädd…..

Jul10 Jul11…i vanligt ordning utan toppstjärna eller annan toppdekoration, jag tycker helt enkelt inte att det är snyggt. Kulorna upphängda i björkriset och med det känner jag mig nöjd. Jag är lyckligt lottad, jag har en familj, någonstans att bo, människor att fira jul tillsammans med, mat på bordet och en säng att sova i, trots det känner jag alltid stort vemod och sorgsenhet inför stora högtider……jag är som sagt lyckligt lottad, jag vet att alla inte har det lika bra som jag, jag vet att många har det mycket bättre. Vad som är bättre och sämre kan bara den enskilde/enskilda avgöra. I år har vi valt att ”bara” köpa en julklapp var. Jag har (i vanlig ordning….) köpt Faktum men känner att jag faktiskt kunde gjort så mycket mer. Projektet en Ljusare Jul i Växjö där man kan skänka en julklapp till dem som inte har möjlighet att kanske få en julklapp annars missade jag…..jag borde ansträngt mig mer! Det finns massor av välgörenhetsprojekt man kan engagera sig i året runt, men just vid jul känns det mer påtagligt än annars. Man kanske inte kan ge till alla hela tiden, tycker det är fruktansvärt med alla dessa tiggare som sitter på gatorna, inte bara att de sitter där utan för att jag går förbi utan att ge dem någonting…..hur ska man egentligen göra och tänka, vilka och hur mycket ska man ge och hur ofta…..om någon har råd att ge så är det välkommet!!!

Nu ska jag och maken gå ut och ta in hästarna (lyxproblem……?) för att sedan ta en drink hos de två yngsta i gårdens brygghus. Ja, jag är lyckligt lottad och jag är medveten om det…..

God Jul på er alla!

 

 

 

Kommentera