Mor, mamma, morsa!

Mor, mamma, morsa!

Idag är det alla mammors dag! Jag hoppas att alla som har en mamma eller är mamma skänker sin mamma en tanke. Själv ska jag skänka min egen mormor en speciell tanke, hon har varit som en extramamma för mig ända tills hon gick bort i höstas. Såklart ska jag ju även skänka min mamma en tanke, kanske vi rent av ses idag, vem vet! Barnen ska bjuda mig och maken på middag, det är verkligen lyx att bli bortbjuden en dag som denna, om jag ska vara ärlig äter jag hellre hemlagad mat än ute. Här i Småland blåser det friskt, men solen skiner ju i alla fall. Nu ska jag ta igen mig lite i soffan innan jag ska ut och rida, senaste avsnittet av Revenge minsann. Vad ska du göra idag?

mor 1

 1. kortform av moder, särskilt vanligt vid direkt tilltal
  Vi vill beklaga din mors plötsliga död.
 2. (ålderdomligt) om (äldre) kvinna med ansvarställning; husmor
  Har du köpt någon mjölk idag, mor?
  Inte ska väl mor Agda behöva baka fikabröd åt hela herrskapet.

mor 2

 • uttal: /muːr/ eller /moːr/
 1. benämning på mörkhyad nordafrikansk muslimsk folkgrupp, ättlingar till de muslimer som bodde i det som idag är Spanien 
  Cordoba, morernas sista fäste på Iberiska halvön, erövrades av spanjorerna 1492.
  Etymologi: Sen 1700 från tyska Maurus. Troligen ursprungligen av feniciska mawharim ”västerlänningar”, latinsk formmauri. I övrigt via spanska moros som betecknade araber och berber som erövrade Iberiska halvön under 700-talet. Se även mauretaniermorian. (källa Wiktionary)
Foto via Grapevine.tv
Foto via Grapevine.tv

Lämna ett svar