När vi jobbat på banan

Häromdagen  var det dags för Shiraz att få jobba lite igen. Passade bra nu när Fina Evelina är hemma några dagar för påskledigt. Det är nyttigt för en treåring att få tas in själv från hagen när kompisarna går kvar ute. Ställas upp på gången och bli borstad, får på sig skydd och utrustning. Det gick galant även om hon var lite bekymrad över att inte alla skulle med liksom. Därefter gick vi ut på banan, jag longerade i båda varv och jag måste säga att det är en fröjd att se hur fin hon är! Hon skötte sig bra även om hon var väldigt pigg och yster. Vi tar en bit i taget, det är som sagt ingen brådska…..

Shiraz på banan5 Shiraz på banan Shiraz på banan4 Shiraz på banan2 Shiraz på banan3Min gamla, älskade Isabell Werth-sadel passar perfekt till unghäst. Hoppsadeln är alldeles för bred. Hon har ju inga muskler ännu. Werth-sadeln är perfekt eftersom jag inte behöver vara så rädd om den. Dessutom går det att justera bomvidden allteftersom hästen ändrar sig. Jag har använt den på Twisten från dess att jag ridit in henne tills jag provade ut en ny sadel på henne i somras. Som sagt, en sak i taget!

Vi har varit ute i stort sett hela dagen och det känns i ansiktet att man fått sol. Underbart även om det varit lite blåsigt. Jag är i alla fall oerhört glad för att vintern är över och att våren är här på riktigt.

 

Kommentera