När man känner sig ovanligt, ovanligt nöjd!

Idag var det så dags. Årets sista tävlingstillfälle. En av ridklubbarna i närheten ordnade Pay & Ride, dvs betala och rid under tävlingsform men utan att tävla mer än mot dig själv ungefär. Jag tvättade och flätade hästen igår. Det är ett tag sedan vi var iväg och tävlade och med tanke på det leriga och regniga vädret vi haft så var vare sig hästen, svansen eller manen vit längre så det var bara att göra slag i sak. Kan säga att det är kallt att stå utomhus i halvmörker och tvätta en häst i slutet av november, men så är det när man inte har ett ”riktigt” stall och varmvatten. I vilket fall som helst kände jag mig väl förberedd och vi har dessutom varit ovanligt överens sista tiden vilket jag tyckte var ett bra utgångsläge. Framridningen till första klassen kändes kanonbra, riktigt bra till och med……

Vartopr P&J 141123_0045 Vartopr P&J 141123_0048

Men så har det varit många gånger och ändå har det gått dåligt inne på banan. Men idag stämde det och det gick riktigt bra! Personbästa med 68,6 % trots en fel-ridning och avdrag med 2 poäng, men fantastiskt fin kritik. ”Mycket fin ritt! Mjukt och trevligt. Bra takt och fin rundhet i gångarterna! Snyggt!” Den satt riktigt bra! Till nästa klass tog jag det ganska lugnt. Dessvärre forcerade jag lite för mycket och därmed blev vägarna lite nonchalanta, ändå fick vi 62,6 % vilket är vårt bästa resultat i LA. Kritiken i LA blev ”Lösgjord fin häst. Trevlig rörelse. För högre poäng var noggrannare med vägar. Trevligt!”

Ja med de orden kan vi snart ta jullov med riktigt gott samvete. Vägen har varit väldigt krokig och det har verkligen gått upp och ner. Nu hoppas jag att det här är befäst och att vi kan göra riktigt fina resultat nästa säsong! Så himla nöjd!
Vartopr P&J 141123_0050

Måste ju även passa på att tacka mina två fantastiska hästskötare……

Vartopr P&J 141123_0036_1

Kommentera