När man har tid att planera

Som ni vet så har det här året varit riktigt jobbigt tävlingsmässigt. Vi har tävlat mycket men trots det så har det inte gett det resultat jag hoppats på. För ett par veckor sedan så gjorde jag en hälsokontroll på klinik, resultatet var idel lovord; flott häst och väldigt frisk! Det var så himla skönt att höra. Hon har ju gått hårt hela året så den här vilan just nu gör henne gott. Det enda veterinären hittade var att hon var något öm i sin rygg under sadelläge, det kan ju dock bero på sadelbytet. Rådet var att låta henne komma till ro med det och avvakta. Tack och lov kommer min Supersvägerska som är Equiterapeut hem i jul och hon har lovat att titta på henne. Guld värt!

Just nu rids hon ju bara med hoppsadel och i skogen. Evelina som är hemma på julledighet är överlycklig över sitt hedersuppdrag och Twisten med. Så skönt att få hästen riden när man inte kan själv.  När Evelina åker tillbaka till Simrishamn är planen att jag ska varva promenader och tömkörning tills jag får börja rida igen. Känns som ett bra upplägg. Det kommer bli mycket skogsridning och klättring för att bygga upp och stärka ryggen ännu mer. Sedan får vi se, planen är ju som sagt att starta Msv i år men vi behöver även miljöträna bort all spöken om det ska funka så vi tar det lite långsamt.

Projekt Hitta en häst till går sådär. Just  nu verkar det som att det inte finns några hästar utan lösa benbitar och Kissing Spines. Jag kommer inte att provrida fler hästar nu utan att veta att de är helt rena innan jag ens sätter mig i bilen och åker dit.

Just nu går ju Twisten själv eftersom vi valde att ta bort Tezzlan, hon skulle blivit 23 nu. Det funkar ju ett kortare tag men inte i längden. Dagtid ser hon ju grannarnas hästar men på natten är hon ensam i stallet. Dock tar hon det med ro men det känns ju såklart inte helt ok. Nåväl, det löser sig, jag har en plan……..

Idag ska jag och E åka till stan en sväng, jag måste fixa de sista julklapparna. Det mesta har jag köpt på nätet men jag har ett par saker som måste inhandlas i staden. Ser fram emot att få känna mig som en vanlig människa igen och längtar till den inplanerade lunchen på nya Espresso House!

latte grillad macka 2 grillad macka kalla_mackorFoton via Espresso House

Kommentera