När man haft en välbehövlig, ledig dag….

Jag är expert på att planera in för mycket samtidigt ibland. Även om jag är strukturerad och gillar att planera och ha ordning så går det inte riktigt alltid som man tänkt sig……vi behöver inte gå in på alla detaljer men det har varit en händelserik helg. Vi kickstartade med Alcazar i fredagskväll efter rehab-dag på lasarettet för mig och jobb för maken. Mycket bra och trevligt! Lördagen bestod av dressyrtrim, pyssel med hästarna och lek med Ellie. På kvällen var jag iväg på melodifestival-mys tillsammans med några andra tjejer. Därmed var det läge för egentid och att bara vara hemma idag. Såå skönt och välbehövligt.

Lyx att ha gott om tid i stallet och till att rida. Ett riktigt roligt pass på banan blev det och äntligen känns det som att jag har hästen med mig igen. Jag har plockat bort allt kraftfoder och minskat på grovfodret. Det är mycket bättre men lär ta några veckor till innan det är helt ok. Nu kan jag åtminstone rida henne igen och nu går hon i alla fall på alla fyra i stället för att stå på två ben. Det blir aldrig mer något kraftfoder för henne det är säkert. Twisten är och har alltid varit en svår häst, när hon går, går hon fantastiskt bra men man måste få henne att vilja jobba och att tycka det är kul annars kan man lika gärna sitta av. Kräva lagom mycket och i rätt tid annars får man henne emot sig, det går inte att lösa problem till varje pris utan man måste ta det successivt och inte pressa för mycket.  Idag var hon fantastiskt duktig,  precis som en gummiboll, öppna, sluta, skänkelvikning och förvänd galopp gick som en dans, på slutet lekte vi lite med tempoväxlingar i trav och fick till några riktigt bra ökningar.

Shiraz sköter sig mycket bra och ägnar dagarna åt att lära sig våra rutiner och att mysa i hagen. Rosa har tränats på banan idag av mig och grannflickan, det går också riktigt bra och det går framåt. Jag är så glad för mina ”flickor”, de möter mig alltid när jag kommer ner till hagen, lika glada att se mig varje gång….

Flickorna Rose_1

Havsrosens I´m the one. Grannflickans favorit! Så snäll och duktig  men en riktig liten häxa i hagen där hon styr och ställer trots att hon är yngst….

Shiraz

Shiraz! Nytt täcke fick jag kosta på nya prinsessan, de andra var för små. Jag är helt såld på Amigo-täckena och kommer aldrig köpa några andra igen. Suverän passform samt lätta att lägga på, dessutom ligger de där man lägger dem. Inga skav blir det heller. Täcket som Shiraz har på sig ovan är i 100 g vilket jag tycker är perfekt. Jag lägger hellre på en så kallad liner till vintern. Det följde dessutom med hals till detta täcke så det var ett bra köp.

Shiraz2 Shiraz3 Twisten

….ha ha ha, Twisten som alltid lika osäker och rädd. Hon är verkligen speciell. Ett öra fram och ett bak, inte helt säker på att det är riskfritt! Hennes täcke är tjockare och hon har haft det hela vintern. Även till detta täcke följde det med hals men den har hon fått slippa de sista dagarna. Detta täcke är i 350 g och heter Amigo Hero 6 vilket har varit lagom nu i vinter, riktigt kalla dagar har jag haft ett amigo stalltäcke under dessutom. Mina hästar går ute långa dagar och Twisten är dessutom helklippt. Dock behöver hon ett tunnare täcke nu inför våren och kommer få ett likadant som det Shiraz har på bilden ovan. Extra plus för reflexerna!

Nu blir det tv-soffan här och avsnitt två av Springfloden, visserligen har jag läst böckerna men tänker ändå titta. Dock finns det ju ingen film som går upp mot en bra bok tycker jag. Och den ska definitivt vara i pappersform….

Trevlig söndagskväll!

Kommentera