När man ändrat om i planeringen

Meningen var att Shiraz skulle vilat fram till sommaren. Men ibland får man tänka om. Om en vecka är det dags att ta av skorna. Jag tyckte att hon acklimatiserat sig så pass bra att hon till och med börjat ta sig ton och blivit lite kaxig. Inte mot mig men rent allmänt. Därmed kändes det som att det var dags att jobba lite mer. Vi började med att longera henne på banan och därefter satt jag upp. Första gången gick det sådär, andra gången gick det superbra och jag kunde låta mig ledas runt några varv. Tredje gången gick vi ner till skogen, jag satt upp och maken släppte iväg mig och så red vi en liten runda i skogen. Lagom tills rundan var slut satt jag av, jag ville inte att hon skulle se hagarna och känna igen sig med tanke på att det är svårt att styra. För övrigt lyssnar hon väldigt bra på mig. Det känns så himla skönt att ha det gjort. Dessvärre upptäckte jag att det är något som inte stämmer i munnen på henne så därför ska vi åka till tandläkaren i morgon. Havsrosen får också följa med eftersom hon har två vargtänder som ska bort. Blir en bra övning för dem båda.

I går söndag var Twisten och jag iväg på programridning och vi red LA:3 med viss modifikation. Eftersom hon fortfarande är oregerlig var jag tveksam till att vara med över huvud taget men det gick faktiskt över förväntan. Jag fick massor med bra och välbehövlig hjälp av domaren innan jag red så det var väldigt givande. På söndag är det tävlingsdags, har ingen aning om ifall det kommer funka eller ej. Jag kanske inte ens kan rida in i ridhuset om det vill sig illa. Får helt enkelt se…..känns så himla tråkigt efter allt slit och faktum är att jag inte riktigt vet hur jag ska ta mig vidare……

En dag i taget, idag har vi i alla fall varit ute på en lång skogsrunda och det uppskattade vi båda två med undantag för några smärre missöden (trotsutbrott!).  Nu hoppas jag på ett fodertillskott som jag blivit tipsad om, kanske kan det hjälpa……..

Vimital Fokus

Foto via Granngården

Kommentera