När man bakat surdegsbröd
Flera gånger har jag provat att göra egen surdeg av olika slag. Dock tycker jag inte att jag lyckas särskilt bra. Nu har jag haft den senaste i kylen ett tag och häromdagen fick jag för mig att baka bröd. Jag gjorde vanliga limpor och grova brödbullar. Bröden blev tyvärr lite platta men bullarna blev kanongoda. Jag penslade inte bullarna med vatten innan jag satte in dem i ugnen vilket jag gjorde med limporna, tyvärr sjönk de ihop lite då. Men de var goda i vilket fall som helst! Surdegsrecept finns det ju mängder av så det är ju bara att prova sig fram!
Just nu grämer jag mig för att jag missar matmässan i stan, är hemma med feber sedan igår. Dock känner jag mig bättre idag så jag hoppas vila ut den tills i kväll. Jag måste verkligen bli bättre på att lyssna på min kropp. Kände mig risig redan i onsdags och för en gångs skull har jag tagit det lite lugnt och stannat hemma från jobbet.
Ha en fin fredag! Kanske vi hörs senare i kväll :)