Morotskaka

Det finns mängder med recept på morotskaka, i grunden har jag använt ett gammalt som jag faktiskt inte vet varifrån det kommer, jag har dock ändrat lite på ingredienserna så att den blivit lite mer smakrik.

Morotskaka
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl matolja
3 dl finrivna morötter

Vispa ägg och socker riktigt pösigt, blanda i de torra ingredienserna, därefter oljan och sist morötterna. Häll i smord rund form eller smord liten långpanna. Grädda i ugn 200 grader tills den är klar.

Glasyr
100 g Philadelphiaost eller annan färskost naturell
50 g mjukt smör (ej margarin)
ca 3 dl florsocker
1-2 tsk vaniljsocker

Kör ingredienserna i glasyren i en matberedare tills den är riktigt slät och fluffig. Viktigt att smöret är varmt och mjukt annars blir det klumpar i glasyren. Bred på den avsvalnade kakan. Garnera med riven vit choklad.

Foto Marie Elisabeth

Kommentera