Middagstips och nyplantering

Middagstips och nyplantering

Igår var jag och hälsade på min mormor som ligger på sjukhuset igen, jag skulle ändå åka in till stan så det passade bra. Jag hade planerat vilka växter jag skulle köpa till min nyplantering vid terrassen. Tur som jag hade var det 50 % på alla växter som jag behövde. Jag inhandlade fyra clematis, tre rosor samt en höstanemon. Tror det blir bra, ska fota när de kommit i jorden :)

Eftersom kylskåpet (i min mening :/) började bli tomt hade jag gjort en diger inköpslista. Ibland är det kul att testa lite nya grejer och om man gillar färsk lax kan jag verkligen rekommendera att köpa färdig citronsås, jag köpte Abba citronsås för ungsbakad lax och körde enligt recpetet på påsen förutom att jag lade på en burk med räkor. Supergott! Vi hade kokt potatis och kokt broccoli till.

Foto Marie Elisabeth via iPhone

Jag gillar att städa och sortera när jag fyller på kylskåp och frys, idag sorterade jag upp vad vi har i frysskåpet och hittade en bortglömd blåbärspaj, eftersom ugnen fortfarande var varm passade jag på att slänga in den och därför blev det även efterrätt idag :)

Foto Marie Elisabeth via iPhone

Enklaste blåbärspajen gör jag genom att smälta smör och äkta smör ska det vara, jag använder aldrig margarin, köper inte ens hem det. 75-100 gram är lagom, därefter tillsätter jag ca 1 dl socker, 2 dl mjöl samt en liten gnutta vaniljsocker, rör ihop, tillsätt mer mjöl om det behövs, smula över blåbären som du lagt i en smord form. In i ugnen tills den blir gyllene på ovansidan. Servera med vaniljglass och/eller vaniljsås.Om man vill kan man variera sockermängden samt tillsätta havregryn och lite sirap, blir perfekt att använda över äpplen och rabarber, det behövs ju då mer socker.

Nu blir det trädgårdsarbete här, kan fortfarande inte rida men ska försöka mig på en löprunda igen i alla fall framåt kvällen!

 

 

Kommentera