Kvällens dessert

tulpaner

Ikväll har vi provat en ny dessert som jag hittade här. Mascarpone och hallonfras och jag kan bara säga…..oh my så gott! Rekommenderas!

Mascarpone och hallonfras, 6 portioner

    • 50 g smör eller margarin
    • 2 1/2 dl havregryn
    • 1 dl socker
    • 2 ägg
    • 1 dl florsocker
    • 1 burkar mascarpone (à 250 g)
    • 1 l hallon

    Smält matfettet i en stekpanna. Tillsätt havregryn och socker. Fräs under omrörning tills grynen fått fin färg och är frasiga. Låt kallna.

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna pösigt med florsockret. Tillsätt mascarponen.
  2. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner i äggsmeten. Rensa hallonen. Jag hade frysta som jag lät tina innan jag blandade allt.
  3. Varva havrefras, mascarponesmet och hallon i en stor skål eller i portionssglas eller dylikt. Låt stå kallt till servering.eftertt3 Efterrätt efterrtt4 efterrtt2

 

Kommentera