Death by Chocolate och dressyr

Death by Chocolate och dressyr

Efter en låååång dag på stan igår med diverse möten och ärenden var jag helt slut när jag kom hem, det blev ett väldigt sent ridpass i mörkret, eller rättare sagt på upplyst ridbana. Ikväll är det dressyrträning och nästa månad (november) kommer vi köra stenhårt innan vi trappar ner för lite vintervila. Hoppas kunna uppfylla flera mål och delmål vad gäller vår (min och hästens) utveckling tillsammans. Mer om det senare.

Foto Marie Elisabeth

Nu kommer i alla fall receptet på den underbara chokladtårtan :)

Death by Chocolate

4 ägg

4 dl socker

8 msk kakao

1 krm salt

1,5 dl vetemjöl

100 g smält smör

Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt de torra ingredienserna och sist smöret. Häll upp i två normalstora formar. Detta är själva kladdkaksbottnarna. Gärdda i 200 grader mitt i ugnen 15-20 minuter, låt svalna.

500 g choklad gärna med mintsmak, ex Marabous mintcrisp, fyll på med mörk blockchoklad så att det blir drygt 500 g.Beroende på vilken smak och vilken sorts choklad man väljer kan man variera kakan.

2 äggulor

2 dl grädde

Smält chokladen, låt svalna. Vispa grädden löst, blanda äggulorna med den smälta, avsvalnade chokladen och vänd sedan ner alltihopa i grädden, vänd runt försiktigt tills allt är blandat. Ställ att svalt att stelna. Lägg ihop bottnarna med hälften av chokladmoussen mellan och fördela resten av moussen på och längs med sidorna. Garnera efter smak!

Foto Marie Elisabeth
Kommentarer är stängda.