När man lever i en kreativ illusion…..

Idag har jag och min äkta hälft varit på en introduktionsdag på Lasarettsrehab. Denna introduktionsdag riktade sig till patienter och anhöriga. Jag är patient med anledning av min sjukdom, Bechterew, min man var med mig för att få veta mer om vad det innebär. Det var en lång dag och det var bra info. Dock är man väl inte på det allra bästa humöret just nu. Inte kul att prata sjukdom och bli påmind om alla negativa sidor faktiskt. Samtidigt är jag glad för att det finns hjälp att få, jag har redan varit i kontakt med flera av dem i rehabteamet av olika anledningar.

Ett av de intressantaste passen var det kuratorn höll, bland annat om hur olika människor förhåller sig till sin sjukdom. Jag har insett att jag nog är den som lever i en kreativ illusion, dvs jag tänker att allt ska vara som det brukar och jag vill inte ta hänsyn till att jag faktiskt har en sjukdom. Jag låtsas helt enkelt som om jag inte har det och anpassar mig hela tiden för att kunna göra det jag brukar. Det negativa med detta är dock att man tillslut lever alltför mycket på ”reservtanken” och har en benägenhet att hela tiden pressa sig själv för hårt just för att man vill att allt ska vara som vanligt. Jag kan säga att det är hög igenkänningsfaktor på just det….på gott och på ont. Nu är jag ju ändå medveten om det vilket är positivt, nästa steg är att lära sig att hantera det och det är det svåraste. Särskilt i förhållande till arbetet. Jag arbetar heltid och det är min ambition att fortsätta göra det. Dock får det inte bli mer än heltid, då är jag definitivt ute på hal is. Att dessutom få höra att vila inte är att lata sig är ljuv musik i mina öron, men även detta måste jag arbeta med för att kunna tillåta mig att verkligen vila. Ja, det är många moment som ska läras in och stämma och det kan vara nog så tröttande faktiskt tillsammans med allt annat…..

Nåväl, jag brukar försöka se positivt på saker och ting. Även om det tar emot just nu så ska jag ändå försöka glädja mig åt att jag har en rolig helg framför mig. Mer om det senare, men först två dagars jobb till och nu bär det av till Malmö och fantastiska Malmö Live där jag bott förut. Hoppas på att få ett rum med utsikt även denna gång!

malmö live Malmö live2 malmö live 3

Kommentera