När det är dags att vända blad

Idag har jag varit ledig, helt ledig, hade glömt hur det känns. Igår var sista dagen som regionassistent på en bransch- och arbetsgivarorganisation inom bygg- och anläggningsbranschen. Och vad gör en sådan. Ja det kan man undra, i första hand är det rådgivning per telefon till företag i alla frågor som rör deras verksamhet, de flesta frågor rör de anställda samt det kollektivavtal som de tillämpar. Men vi hanterar även utbildningsfrågor, vi deltar på medlemsträffar, sitter med i yrkesråd, programråd och branschråd. På det stora hela en varierad tjänst men dock med tonvikt på administration vilket jag känner mig färdig med. Jag är redo att gå vidare till nästa delmål och kommer påbörja min nya tjänst som konsultchef på ett HR-bolag i mitten av juni. Ser fram emot att jobba med hela HR-processen men framförallt att jobba operativt.

Nåväl, även om jag längtat bort var det sorgligt att lämna mina kära kontorskollegor. Vi är placerade på ett företagshotell på Svenskt Näringsliv vilket innebär att vi delar kontor med ett antal andra förbund. En styrka och kul att ha kollegor runt sig. Nu har jag i alla fall lämnat kontoret med Växjös bästa utsikt för att flytta ”downtown” igen…..

Såklart bjöd jag på hembakat, pavlova med färska bär och receptet har ni ju fått förut.

För 2, 5 år sedan jag vann en telefontävling och nu fick jag äntligen min vinst, efter viss påtryckning skall tilläggas, dock inte från mig själv….

I postlådan idag låg även ett fint paket från en kär kollega, vad skulle jag gjort utan dig,  vilken start på en helt ledig dag!


Fick många fina presenter, från kära kontorskollegor på kontorshotellet, från dotterbolag, från goa och kära kollegor, från styrelsen, från närmaste chefen……

……men företaget jag är anställd på har inte hört av sig…..överhuvudtaget…….

Det enda jag lämnade på kontoret var det här……

Och vad tar jag med mig? Att få ha varit en del av våra medlemsföretags verksamhet, att ha haft möjligheten att träffa och guida framtidens maskinförare. Att få möta så många entreprenörer, fina människor, nya vänner och fantastiska kollegor, det tar jag med mig.  Jag har lärt mig mycket om mig själv. Igår blev jag utskriven från företagshälsovården där jag gått på samtalsstöd under drygt ett år på grund av stress. Jag tar med mig att jag är lyckligt lottad som har lätt för att knyta vänskapsband. Nu ska jag ta kväll, i morgon ska jag ha ledig lördag och på söndag åker jag på semester. Livet känns allt bra gott just nu, mot nya äventyr!

Kommentera