Takten, farten och formen

Takten, farten och formen

Inför dressyrträningen imorgon gäller det ju att förbereda sig och därför har jag ridit lite mer intensivt denna veckan. Vi (hästen och jag, dvs ekipaget) är nu i ett nytt läge i utbildningen och står inför nya utmaningar. Eftersom vi har legat mycket bra till i planeringen för vad vi ska kunna fick vi avsluta inför vintervilan tidigare än det var tänkt. Mina hästar brukar inte ha så lång vila just under vintern iofs men några veckor i december brukar det ju bli, därmed trappar jag ner ridningen i mitten av november och det brukar fungera jättebra.

För närvarande är Twist´n Tango även kallad Twisten fruktansvärt pigg trots att jag rider så mycket, detta försvårar i viss mån dressyrarbetet. Sista tiden har jag försökt finslipa galoppfattningarna för det ska hon kunna nästan perfekt nu både från skritt och trav, skänkelvikning, vi har påbörjat öppna. Till detta kommer ju givetvis att man vill kunna utföra samtliga moment med bibehållen takt, fart och form, ja alla ni som själva rider vet vad jag menar och hur oerhört svårt detta kan vara!

På dressyrclinic i Vallåkra i våras

Hästarna är utsläppta och fodrade, jag ska måla klart lite pill i köket. kl 12 måste jag ut i stallet för att hinna rida och då helst båda hästarna, värma upp Twisten inför morgondagens träning och jag vill känna att vi är ett team och kan utföra det vi kan på bästa sätt, samt öva på det som går mindre bra och få råd med oss så vi vet hur vi ska träna inför nästa gång.

Lämna ett svar