Rökiga revben och mysiga uterum

Rökiga revben från våra egenuppfödda Linderödssvin blev uppskattat igår. Här kommer receptet;

Rökiga revben

Lägg revbenen i en gryta och täck med vatten. Låt koka upp och skumma av ytan. Lägg i lagerblad, salt och hela vitpepparkorn. Koka i ca 1 timme.

Ta upp revbenen och lägg på en ugnsplåt, pensla med hickorysmoke-marinad eller glaze,  jag tog köpt men det går ju lika bra att göra egen. Griljera på högsta värme i ugn tills det blivit fin yta på revbenen alternativt lägg på grillen. Smaklig spis!

Jag har haft en aktiv dag, ridit båda hästarna och sprungit en liten runda, känns bättre och bättre, har haft problem med benhinnorna pga överansträngning så jag måste ta det lite stilla. Är sugen på att påta lite i grönskan framöver.

Just nu inspireras jag av mysiga uterum;

Imorgon får det allt bli en liten runda för att införskaffa planteringskärl på loppis tror jag. Kanske en söndagslunch på tu man hand med maken…..

Trevlig lördagskväll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *