När man tar sig lördag

När man tar sig lördag

Härliga lördag, så skönt att bara få vara hemma utan någon tid att passa! Bästa dagen på hela veckan, fast ibland tycker man att just den dagen det är, är bästa dagen, eller hur :)

Vet inte om jag tagit mig vatten över huvudet men jag har fått för mig att jag ska sticka raggsockor,än så länge håller jag på med skaftet och det är tillräckligt att bara hålla reda på alla stickorna. Visst har jag handarbetat mycket innan men inte allt för avancerade saker. Har broderat mängder med tavlor med små stygn, sytt massor med kläder till både barnen och mig själv, stickat lite tröjor o mössor, virkat dukar, ja det var visst en del i alla fall. Ett tag var jag helt pysselgalen, gjorde tittskåp, torkade eterneller, sydde Waldorfänglar,  målade, bakade olika tavlor i trolldeg som jag målade mm mm. Ja jag har i alla fall haft min pysselperiod med råge. Tycker dock att det är riktigt kul att virka eller sticka något som faktiskt kan användas. Hittills har det blivit ett par pulsvärmare och en halsduk som jag gav bort till glada. Nu ska jag dock ge  mig på ett par raggsockar, har en del restgarner och har hittat ett mönster som tilltalar mig på Garntorget.se.

Foto Garntorget

Visst finns det mycket mysigt, och med hösten kommer längtan att klä sig i stickat. Nu ska jag göra ett utbyte med maken, jag stryker hans skjortor och han hämtar spån till hästarna, perfekt tycker jag! Båda hästarna är nu helklippta, så skönt. Idag blir det långritt med Fina Evelina, ikväll ska vi prova på att göra egen sushi.

Ha en fin lördag!

Kommentera