När man haft en ovanligt mysig lördag

När man haft en ovanligt mysig lördag

Det börjar bli tradition med helginlägg. Bloggen lever vidare och jag vill inte släppa den då jag gillar att skriva. Skulle verkligen vilja lägga mer tid på att fota också och det kommer så småningom. Eftersom jag börjat nytt jobb går det åt mycket energi åt att lära mig nya program, läsa in ny lagstiftning, lära känna nya människor och kunde och så en hel del annat. Det är jättekul och jag älskar mitt jobb men förstår också att jag måste fördela min energi på ett klokt sätt.

Idag har vi ägnat oss åt att försöka färdigställa köksträdgården. Det blev mer jobb än jag (läs vi) tänkt från början. Maken har skurit och svetsat i gammal rostig plåt som ska bli kanter. Jag har rensat ogräs, förberett för kanterna och jordförbättrat runt häckplantorna vid ridbanan och i gränsen mot ”Snipaängen”. Vi har grannar som gillar att ställa ut bråte i ängen bredvid oss och jag har därför planterat syrener och fyllt på i befintlig häck i form av brudspirea med stora buskar. Tyvärr sågade de ner de fina syrenbuskarna jag planterat en sommar för några år sedan, helt otroligt! De planterade nya, taniga visserligen framåt hösten men jag var väldigt ledsen över detta. Hoppas verkligen att de växer till sig ordentlig så jag slipper se eländet på andra sidan.

Idag har jag i alla fall kört ut jordförbättring i form av välbrunnen gödsel till alla mina häckplantor vid ridbanan och i gränsen och jag borde gett mig efter två kärror men fortsatte och körde ett tiotal till. Sedan var det kört med min eländiga rygg och det visste jag ju innan. Har kvar att fixa en del av häcken vid trädgården men det får bli en annan dag :/

Någon ridning har det inte blivit idag. Får liksom välja antingen eller. Red igår och det gick galant förutom att jag då inte kan sitta eller rida som vanligt. Får ändå säga att Shiraz har tagit det på ett bra sätt att bli riden på mitt ”nya sätt” mestadels i fältsits och sisådär var tredje dag och så equiband emellan beroende på min ryggstatus. Vi hankar oss fram och nu byter hon faktiskt galopp till både höger och vänster. Stjärna till mig för det :)

Skrittrunda i skogen och ner mot sjön efter jobb-pass på banan är rutin för oss

Har fixat stöd till luktärtor i zinkbalja, maken har svetsat stöd till luktärtor i odlingslådor åt mig på min önskan. Det blev kanon. Imorgon hoppas jag vi kan göra klart i köksträdgården. Och så ska Fina Evelina och jag åka på söndagsutflykt. Behöver mer korgar, spannar och baljor till alla mina växter…..

Lämna ett svar