När man haft en mysig helg med familjen

Med anledning av att jag fyller år i morgon bjöd jag familjen på middag i lördags. Därmed kom Fina Evelina hem från Stockholm redan i onsdags kväll. Såå mysigt! Vi har hunnit med mycket. Plockat svamp…..

Varit ute och ridit i skogen…..

Rensat svamp och gjort efterrätter till lördagens middag, en italiensk citronmarängtårta med mandelbotten och en tiramisu….den fastnade dock inte på bild.

På fredagkvällen lagade vi en gudomligt god risotto med trattkantareller. Kan varmt rekommenderas! Till middagen på lördagen hade jag planerat följande meny.

Aperol Spritz som välkomstdrink. Glasen dukades fram i god tid innan gästerna kom och allt var förberett eller mise en place som jag nu fått lära mig att det heter ;) Antipasti till förrätt och krämig fisksoppa med torsk, lax, musslor och stora handskalade räkor. Ovanpå en basilikaolja. Receptet hittade jag på Zetas sida men jag modererade det lite. Och efterrätterna blev citrontårta (receptet fotade jag i en tidning hos frisören) och tiramisu. Samt utvalda viner till det, röda och vita. Till barnen gjorde jag en pizza med skinka och olika sorters ost. Allt blev jättebra och det var roligt att komponera ihop en meny som jag verkligen gillar själv!

Dukningen blev jättefin, jag är så glad för min linneduk som jag fyndade för halva priset på H & M!

Fick bland annat väldigt fina rosor….

Ändå skönt att det är över, har inte haft någon större lust att fira med party eller ordna något annat på egen hand. I stället åker vi till New York och Miami :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Website Protected by Spam Master