När man filar på julrecepten

Jag älskar att läsa recept och planera för olika tillställningar och vad vi ska äta. På julafton äter vi ett klassiskt julbord men välkomna gärna nytillskott beroende på vad var och en har lust att laga och ta med sig. Vi brukar ta lite var, men Jansson, köttbullar, sill och skinka brukar vi fixa här hemma. Sedan är det alltid kul när alla är involverade för det blir ju lite olika då. Jag brukar även göra crustader med svampfyllning och oftast blir det någon paj, antingen västerbotten eller grönkål. Jag äskar att lägga in lite olika sorters sill, ättiksströmming är ett måste. Lax i någon form brukar vi också ha. Och så ägghalvor med massor av dekoration så klart. Jag har nyligen startat ett äggabonnemang där jag köper ägg av grannen. Jag messar och så står det två fack på trappen när jag kommer hem. Så himla smidigt. Snacka om närproducerat :) Godaste äggen jag ätit på länge dessutom.

Jag är väldigt sugen på att testa dessa sockrade lussebullarna i långpanna som jag hittat recept på hos Matplatsen. Kanske det blir morgondagens beting om ryggen lugnat ner sig.

Har även hittat ett roligt recept på en omelettrulle med lax som jag vill göra till julbordet….

Foto via Coop

Tror jag kör på en klassisk inläggning med citron till sillen i år. I alla fall en av dem…….

Foto via Elle Mat

Och den här efterrrätten kommer jag nog inte att kunna motstå faktiskt. Lingonpavlova med dulce de leche……..mmmmm

Foto via ICA

Hittar säkert något mer kul innan jag har bestämt mig :)

Kommentera