När andra undrar hur jag orkar

…..och jag undrar hur de orkar…..Vi har helt enkelt olika utgångslägen. Vi har dessutom helt olika personligheter. Vi har även olika ambitionsnivåer.

Större delen av mitt liv har jag känt mig annorlunda. Avvikande från mängden på något vis. Det finns många exempel på det, jag behöver och vill inte nämna alla. Redan i tonåren experimenterade jag med olika accessoarer och detaljer i min klädsel som många kommenterade men sedan efterapade. Samma sak i inredningen i vuxen ålder. Först kommenteras det, sedan gör andra likadant. Många gånger har jag fått kommentarer om mitt intresse, mitt yrkesval, att jag studerar, vart och hur ofta jag reser etc etc. För sex år sedan blev jag hemskickad från jobbet på grund av utmattning och därefter sjukskriven i x antal månader innan jag själv valde att bli arbetssökande. Det är konstigt hur det kan bli. Jag hade min väg utstakad framför mig och tyckte att allt var självklart. Jag har fortfarande svårt att definiera exakt vad som blev den utlösande faktorn. Men en sak vet jag, jag är har en personlighet som är i riskzonen. Jag har lärt mig mycket om både mig själv, om organisationer och om andra. Det jag vet är att det inte är värt det. Jag är helt säker!

En sak som är oerhört viktigt för mig är att få egen tid. Tid att bara vara. Tid att göra det jag själv gillar. Ett stort intresse för mig är att vara i stallet, umgås med hästarna och att följa årstiderna från hästryggen. Dock är det inte tillräckligt vad gäller mitt hästintresse. Jag vill utvecklas, tävla och nå framgång. Det är en viktig del i mitt liv och något jag lägger både resurser, tid och energi på. Hästar och ridning är för mig en livsstil. Detta kräver uppoffring, men för mig är det alla dagar i veckan värt det. Dessa stunder då jag kan andas. Dessa stunder då jag inte tänker på något annat än det jag gör just för stunden eller låter tankarna flyga fritt. Det är avkoppling för mig. Jag är glad att jag har ett intresse och en passion i mitt liv. 

Imorgon är det pay and ride, jag och Shiraz ska träningstävla tillsammans för första gången. Detta har vi jobbat för i ett halvår nu. Håll tummarna för att det kommer gå bra :)

Kommentera