Missoni och Lindex

Missoni och Lindex

Det närmar sig, snart, snart är det dags för Missoni Lindex – together fight breastcancer.

Det som startade som en liten stickfabrik som följde traditionella italienska hantverkstekniker, har med tiden blivit ett världsberömt lyxmärke som har förändrat synen på stickad design.


Det började från ett tekniskt perspektiv på 50-talet. Med en stickmaskin som bara kunde producera ränder började grundarna Rositas och Ottavios sin resa till det som skulle bli kärnan av dagens stickade design. De köpte en Raschel, en stickmaskin som kunde producera zig-zag-mönster, och resten är historia.

Missonis zig-zagmönster är en mismatch av mönster och färger. Ett mönster som kombinerar stygn, garn och färger på ett sätt som inte går att ta miste på. Det italienska modehuset och lyxvarumärket Missoni är världsberömt för dess utmärkande design och färgglada mönster och har åstadkommit ikonisk status världen över genom det unika Missoni mönstret. Varumärket, som grundades 1953, har letts av generationer av kvinnor från Missonifamiljen och precis som Lindex, celebrerar de kvinnor.

Idag erbjuder Missoni skräddarsydda linjer och chica figurnära siluetter. Om och om igen attraherar de nya generationer av hängivna modeälskare samtidigt som de behåller sitt originella koncept med mix och match-känslan i kollektioner (källa Lindex).

Ja jag har då aldrig ägt ett Missoni-plagg men gillar mönstret väldigt mycket, till exempel som i denna klänning…

Image

… sjukt snygg modell för Lindex go Missoni….

Image…hur eller hur, jag kommer i alla fall hänga på låset om jag har möjlighet vilket jag hoppas, och ska jag köpa ett designplagg passar det ju oerhört bra att faktiskt göra detta för ett gott syfte systrar. See you :)

Kommentera