lördagens beting

Idag har vi varit ute och röjt ridstigar, somliga skulle förmodligen kalla dem promenadstigar. Visserligen både går, springer, cyklar och rider jag men för min del var det nog mest för ridningens skull trots allt. Det är inte alltid man kan rida på ”tipp-tapp-stigar”…..

”Tipp-tapp-stigar” är för mig djurstigar, älskar att följa dem. Funkar inte alltid till häst men för det mesta. Nåväl, idag tog vi röjsåg och gaitor och åkte till skogs. Grannarna bygger motorväg neråt sjön och där vill jag inte passerar till häst så sagt och gjort – vi gjorde en passage. Underbart. Nu har jag skrittrundor på skogsstigar på egen mark. Det är lyx, lyx, lyx det!

Tack och lov har jag en egen skogsarbetare (älskade maken <3). Vi jobbade bra ihop. Det regnade och jag blev stelfrusen trots att jag var förste risdragare. Vi tog en snabb lunch hemma i stugvärmen. Det blev mörkt innan jag hann iväg till häst men båda hästarna hann jag i alla fall rida. Shiraz har blivit starkare och mer balanserad. Har ju mest jobbat henne i equibandet eftersom sadeln är iväg på breddning. Twisten går fantasitskt bra. Har börjat trampa henne så smått. Vi närmar oss babypiaff och babypassage. Såååå roligt! Önskar vi kunde sätta bytena också men hon är alldeles för lydig. Måste utarbeta en plan så att vi kan sätta detta också! Herregud vilka fina hästar jag har……!!!

Kommentera