Kvällens snabba middag

Gillar att göra egen pizza, ibland gör jag den på riktig deg men lika ofta blir det på Liba-bröd. Idag köpte maken fel och det blev tortillabröd från Lidl. Det har jag aldrig provat men vi gör ett försök. Jag utgick från en blanco, dvs pizzabröd eller deg och så ett tunt lager creme fraiche. Jag rostade lite grönkål med olivolja och salt i ugnen i ca 7 minuter, därefter fördelade jag grönkålen, riven kvibille ädelost, rikligt med riven parmesan och så krossade jag en handfull valnötter över varje pizza. In i ugnen på ca 200 grader och sedan serverades de med lite granatäpplekärnor och färska salladsblandningen ”Vinterns blandning”. Magiskt……..

Letar efter någon bra film att se. Maken gillar krigsfilmer och deckare, jag gillar svart drama, romantik och deckare…..blir inte lätt det här. Ska surfa runt och kolla lite vad som finns.

I helgen ska vi storstäda – piska mattor, damma, torka av lampor och lister, byta lakan i sängen (vilket i och för sig vi inte bara gör vi storstädning utan betydligt oftare än så), dammsuga, tvätta golv, vädra mattor (de få vi har), lägga fram granris utanför trapporna in till huset och lite sådant. Sedan måste vi hämta hösilage och fixa lite med grus i hästarnas hage, eller rättare sagt mellan två av deras hagar. Det är väldigt lerigt och mjukt i marken just nu. Hade en tappsko häromdagen som min grymma hovslagare löste snabbt och smidigt. Guld värt!

Nu blir det pizza, vin och film här, trevlig fredagskväll alla <3

Kommentera