En 30-årsdag!

Idag är det en speciell dag. Idag har jag officiellt bott här på gården i 30 år vilket låter som en hel evighet! Detta tyckte jag var värt att fira, vem vill inte fira de senaste 30 åren liksom! Sagt och gjort, tårta bakades, bär inhandlades och grillen fylldes med färsspett. Vi åt en riktigt god middag, till spetten hade vi picklad rödlök,  tsatsiki och klyftpotatis gjord på vanligt potatis och lite sötpotatis. Mycket gott!

Collage mat

Vi kunde sitta ute i solen på terrassen medan vi grillade vilket var så himla mysigt. Första gången i vår! Dock har vi inte fått fram möblerna riktigt ännu men det löste sig med kuddar och solstolarna som vi brukar ha på bryggan vid sjön. Till efterrätt blev det Pavlova med färska bär, såå gott och så himla enkelt att göra.

Efter maten gick vi en liten runda eftersom Ellie ville hälsa på hästarna…

Pa-vag-till-hastarnaDet tar ju en stund att komma ner till hagen eftersom det är så himla mycket man ska göra längs med vägen. Plocka vitsippor och så…..

Ennie plockar vitsippor Ellies vitsippaHästarna i hagen

En härlig ledig söndag, ett bra avslut på veckan. I morgon är det dags att jobba igen. Recept till färsspetten finns här och till pavlovan här, dock hade jag ingen mandel i tårtan och valde att garnera den med jordgubbar, hallon, blåbär och passionsfrukt. Spetten blev lagom kryddiga och väldigt saftiga, jag använde blandfärs och vi grillade dem på grillen i stället för att steka dem i ugnen.

Kommentera