Ceasarsallad och rosévin

Ceasarsallad och rosévin

Nu tar jag en paus i målningen för att äta en välbehövlig middag. Idag har jag levt på musli, frukt och proteindryck. Hela taket är målat två gånger med kvistlack under först så klart. Sängen är kvistlackad och målad en gång likaså sängborden. Det kommer bli finfint! Håller för närvarande på med hemgjord Ceasarsallad, en av mina favoriträtter. Jag brukar göra så här;

Dela kycklingfilérna och lägg på en plåt i ugnen, olja salt och krydda efter smak på. Stek 1-2 pkt bacon beroende på hur många som ska äta. Lägg upp sallad på fat, ett stort eller varsitt mindre. Idag kör jag blandsallad/säsongssallad. Tärna lite bröd, tag vad du har och blanda gärna, stek i lite olivolja och krydda med tex italiensk salladskrydda. Strö över halverade cocktailtomater samt lite rödlök, skölj den först i kallt vatten, lägg på den svalnade kycklingen och strö över brödkrutongerna samt baconet, ringla över en god ceasardressing och avsluta med flagor av parmesanost! Voila!

Gläder mig för närvarande åt att mina jordgubbar på altanen och på framsidan i gammal zinkbalja har massor med bär, dock ej mogna ännu….

20120627-182752.jpg

Kommentera