Bloggbråket

Bloggbråket

Ingen kan väl ha undgått det stora ”bloggbråket” mellan Blondinbella och Quetzala Blanco! Vad är rätt och vad är fel? Kan man välja att vara en förebild eller inte? Får man må dåligt offentligt? Vem har ansvaret? Kan man skriva vad som helst på en blogg?

Frågorna är många och många har tagit ställning för och emot. Det finns ju miljontals med bloggar som handlar om olika saker. Faktum är ju att den som läser gör ett aktivt val när den går in och läser en specifik blogg. Quetzala menar att hon inte vill vara en förebild medan Blondinbella anser att man måste ta sitt ansvar när man bloggar. Egoboost eller Emoboost, ja det är frågan. Som Blondinbella själv sade ”jag är glad om jag lyckats inspirera dig och få igång dig att göra något även om jag tycker att idén till din tidning är riktigt töntig”.

Givetvis väljer man själv vilka bloggar man läser, vilka program man ser på tv, vilka böcker man läser och vilka filmer man ser, eller?

 

Vem har rätt och vem har fel?

Kanske behövs båda sidorna?

 

 

Själv väljer jag vilka bloggar jag läser utefter mitt intresse. Självklart så har även jag mycket tankar om olika saker men har valt att inte uttrycka dem här. Det finns mycket som jag blir upprörd över och mycket som jag skulle kunna skriva om som jag varit med om, människor i min omgivning som har påverkat och påverkar mig, händelser som varit jobbiga, roliga och fantastiska saker på alla möjliga sätt och vis. Jag avskyr till exempel avundsjuka och missunsamma människor, fega människor som inte vågar stå för sin åsikt, när man pratar skit bakom ryggen på varandra men inte vågar stå för det sedan, människor som inte kan ge andra komplimanger och beröm mm mm. Många använder bloggen som ett sätt att berabeta känslor och upplevelser precis som det finns många som odlar sitt eget varumärke och har bloggen som sitt yrke. På ett sätt verkar det som att det inte är riktigt legitimt att blogga. Cecilia Blankens var gäst i Nyhetsmorgon i helgen och menade att det nästan är lite skämmigt. Hon är ju ändå bloggare till yrket. Hur eller hur, för mig är det lika avkopplande att läsa bloggar som att läsa tidningar. Och för min del läser jag sådant som jag är intresserad av och som ger mig något för stunden! Det ska bli spännande att se hur det hela utvecklar sig och hur bloggandet kommer att te sig i framtiden!

Kommentera